Rólam

A Módszerről

A Jóga és az Ájurvéda filozófiájával, életmódjavaslataiknak, technikáiknak és gyakorlataiknak segítségével önismereti úton haladva felismerhetjük, hogy a minket körülvevő világban és a bennünk zajló örökös változás jelenlétében a harmóniát csak önmagunkban, Önvalónkban találhatjuk meg. Az Ájurvéda útját járva  és  a különböző jógagyakorlatok segítségével ehhez a harmóniához kerülünk egyre közelebb, miközben fizikai testünk megerősödik, energiaszintünk növekszik, befelé figyeléssel megismerjük elménket és megtanuljuk irányítását.

Rólam

Révai-Bere Anita vagyok, beavatott nevem Gīrdevī.

A Jógával Magyarországon találkoztam, később nyolc évet éltem Indiában, ahol a Jóga, az Ájurvéda és az indiai kultúra sajátos világa életem szerves részévé vált. Itt szereztem meg a 200 órás nemzetközileg elismert Rádzsa Jógatanári (YAI CYT200), majd 300 órás nemzetközileg elismert Vinyasa Flow Jógatanári (Yoga Alliance RYS300) képesítést. Mumbaiban a Somaiya Vidyavihar Egyetem KJ Somaiya Bharatiya Sanskriti Peetham intézetében tanultam Szamkhija- és Jógafilozófiát, valamint Jógaterápiát. Ugyanitt mélyültem el először az Ájurvédában is. A folyamatos tanulás, fejlődés azóta is életem kiemelt területe.

A Jógával ás az Ájurvédával  kapcsolatos tevékenységem könyvfordítással, fordítás- és szakmai lektorálással és tolmácskodással is bővült. A Budapesti Indiai Nagykövetség Amrita Sher-Gil Kulturális Központjának felkérésére időről időre rész veszek a Jóga és az indiai kultúra terjesztésében. Ennek keretein belül alkalmam nyílt a Jóga Világnap rendezvényein többször több helyszínen is jógagyakorlást vezetni.

Ájurvéda konzulens, Ájurvédikus masszőz és a Magyar Jógaoktatók Szövetsége által minősített Jógaoktató vagyok, a szövetség munkájában a Fordítási és Publikációs munkacsoport vezetőjeként veszek részt.

Hálás köszönet minden egyes mesteremnek, kiváltképp Jyotsna Uppalnak, Sudhir Rishinek, Rudraksha Sakrikarnak, Kala Acharyanak,  valamint összes tanítványomnak.

 

ॐ ॐ ॐ