Rólam

A Módszerről

A Jóga és az Ájurvéda filozófiájával, életmódjavaslataiknak, technikáiknak és gyakorlataiknak segítségével önismereti úton haladva felismerhetjük, hogy a minket körülvevő világban és a bennünk zajló örökös változás jelenlétében a harmóniát csak önmagunkban, Önvalónkban találhatjuk meg. Az Ájurvéda útját járva  és  a különböző jógagyakorlatok segítségével ehhez a harmóniához kerülünk egyre közelebb, miközben fizikai testünk megerősödik, energiaszintünk növekszik, befelé figyeléssel megismerjük elménket és megtanuljuk irányítását.

Rólam

Bere Anita vagyok, beavatott nevem Gīrdevī.

A Jógával Magyarországon találkoztam, később nyolc évet éltem Indiában, ahol a Jóga, az Ájurvéda és az indiai kultúra sajátos világa életem szerves részévé vált. Itt szereztem meg a 200 órás nemzetközileg elismert Rádzsa Jógatanári (YAI CYT200), majd 300 órás nemzetközileg elismert Vinyasa Flow Jógatanári (Yoga Alliance RYS300) képesítést. Mumbaiban a Somaiya Vidyavihar Egyetemen tanultam Szamkhját és Jógafilozófiát, valamint Jógaterápiát. Ugyanitt mélyültem el az Ájurvédában is. A folyamatos tanulás, fejlődés azóta is életem kiemelt területe.

A Jógával ás az Ájurvédával  kapcsolatos tevékenységem könyvfordítással, fordítás- és szakmai lektorálással és tolmácskodással is bővült.

A Budapesti Indiai Nagykövetség Amrita Sher-Gil Kulturális Központjának felkérésére részt veszek a Jóga és az indiai kultúra terjesztésében. Ennek keretein belül a Jóga Világnap rendezvényein több éve rendszeresen vezetek jógagyakorlást.

Ájurvéda konzulens, Ájurvédikus masszőz és a Magyar Jógaoktatók Szövetsége által minősített Jógaoktató vagyok, a szövetség munkájában a Fordítási és Publikációs munkacsoport vezetőjeként veszek részt.

Hálás köszönet minden egyes mesteremnek, kiváltképp Jyotsna Uppalnak, Sudhir Rishinek, Dr. Kala Acharyanak, Dr. Rudraksha Sakrikarnak, Dr. Ganesh Raonak, Dr. Deepak Ramaniklal Bagadianak, Sabir Shaikhnek, Sandeep Solankinak, és Devang Shahnak, valamint összes tanítványomnak.

 

ॐ ॐ ॐ