Jóga

A jógaórákon nemcsak a Jóga leglátványosabb elemével, az Ászanákkal (testtartás) foglalkozunk, hanem megismerjük légzésünket, megtanuljuk a helyes légzést, majd a Pránajámák (légzésszabályozás) egyszerűbb formáit is elsajátítjuk, különböző gyakorlatokkal fejlesztjük a koncentrációt, tisztító technikákat ismerünk meg és Mantrakat, Mudrákat (energetikai „pecsét”), Bandákat (energetikai zár) használunk, meditációs gyakorlatokat végzünk. Mindezzel  a Jóga hagyományos célja felé igyekszünk, ami nem a fizikai test fejlesztése, hanem az önmegvalósítás, önvalóra-ébredés.

Az órák online és kontakt formában is elérhetők.

Egyéni Jógaórák

Az egyéni jógaórák egyéni igényekhez igazodnak. Különleges útmutatást és támogatást kapunk a gyakorláshoz, a helyes testtartáshoz és a légzőgyakorlatokhoz. Bővíthetjük tudásunkat a relaxáció, a meditáció és a filozófia területén. Ha sérüléseink vagy egészségügyi panaszaink vannak, megtanulhatjuk, hogyan alakítsuk át jógagyakorlásunkat és hogyan javítsunk állapotunkon.

Az egyéni jógaóra akkor is nagyszerű megoldás, ha csak egyszerűen nagyon elfoglaltak vagyunk, hiszen napirendünknek megfelelő időpontra illeszthetjük be a gyakorlást.

Kapcsolatfelvétel

Csoportos Jóga

Ezeken az órákon tematizált közös gyakorlást végzünk kiscsoportban, különböző adottságú, életkorú résztvevőkkel jógázhatunk együtt. Miközben a csoport energiái támogatnak bennünket, lehetőség nyílik annak megtanulására is, hogy hogyan figyeljünk saját gyakorlásunkra, hogyan mélyüljünk el benne és hogyan találjuk meg az adott pillanatban a saját magunknak leginkább megfelelő mélységű gyakorlatot.

Hétfő 17:30-19:00 –a Lélekszíntér Központban (1136 Budapest, Balzac utca 39. – Pozsonyi-Balzac utca sarok – Félemelet 2.)

Szerda 18:30-20:00 – a Gyöngy Házban (1132 Budapest, Váci út 6.)

Kapcsolatfelvétel

Céges Jógaórák

A Jóga lehetővé teszi, hogy kezeljük a munkahelyi stresszt és megelőzzük a stressz következtében kialakuló betegségeket, megnöveli az ellenállóképességet. Hozzájárul a kommunikáció fejlesztéséhez, javítja a kapcsolatépítést, az általános hozzáállást és a munkavégzés hatékonyságát, elősegíti a közös vállalati értékek kifejlődését. Nem csak az ülő munkával járó egyoldalú terhelést egyensúlyozza ki, hanem az általános jóllétet is elősegíti. Az órákon akár munkaruhában is végezhető frissítő ugyanakkor nyugtató gyakorlatokat sajátítunk el, ezek az íróasztalnál is rövid idő alatt elvégezhetők.

Az eredmény egészségesebb és termelékenyebb munkaerő, kevesebb fluktuáció, a közvetett költségek csökkenése és elkötelezettebb, elégedettebb alkalmazottak.

Kapcsolatfelvétel

Szenior Jóga

A Jógát életkortól függetlenül gyakorolhatjuk. A kifejezetten a szenior korcsoport igényeire szabott gyakorlás fejleszti az egyensúlyt, az állóképességet, növeli az erőt és a hajlékonyságot. A megfelelő tudatossággal végzett mozdulatok csökkentik a testi és lelki feszültséget. A légzőgyakorlatok nem csupán az oxigénfelvételt növelik meg, hanem az elmét is frissen tartják és a mentális, valamint az érzelmi egészséget szintén elősegítik.

Kapcsolatfelvétel

Tanfolyamok

A hat-, nyolcalkalmas tanfolyamok lehetőséget kínálnak arra, hogy a Jóga valamelyik területével mélyebben megismerkedjünk és néhány lényeges összefüggést megértsünk, komolyabb elméleti és gyakorlati tudásra tegyünk szert, hiszen egy adott téma részletes kibontására, nyíltan történő megvitatására is alkalmunk van. A jógatanfolyamokon közösen, csoportban és egyénileg is dolgozunk, így saját fejlődésünk mellett a másik testének és gyakorlásának megfigyelése a középpontba kerül.

Induló tanfolyamok

Workshopok és Mesterkurzusok

Néhány órán keresztül intenzíven elmélyülünk a jóga egy speciális témájában. A jógaórákénál kötetlenebb hangulatban együtt fejlődhetünk, tapasztalatainkat megoszthatjuk egymással. A workshopokon az elméleti alapok tisztázása után azok gyakorlati megtapasztalására nyílik lehetőség. A mesterkurzusok során a figyelem a gyakorlati tudás alaposságára fókuszál, melyet részletes instrukciók segítségével tudunk végrehajtani.

Induló workshopok