Ha könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz a nagy melegben, készítsd el ezt az egyszerű ételt. Ugyan a sütőt be kell kapcsolnod, de amíg készül az étel, ülj ki a diófa alá egy hűsítő itallal!
A recept 4 főre szó. Mindhárom Dósát nyugtatja.
Hozzávalók:
- 2 csipet fekete bors
- 2 csipet cayenne -i bors
- 1 csésze (250ml) főtt csicseriborsó
- ¼ tk római kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csésze vágott zöldhagyma
- 1 bio lime
- ¼ ek őrölt pirospaprika
- ¼ ek természetes só
- ¼ csésze növényi tejföl
- 4 db félbe vágott édesburgonya
- Kevés olaj
Elkészítés:
200 fokra melegítsd fel a sütőt.
Keverd össze a csicseriborsót egy kevés olajjal, a köménnyel, sóval, borssal. Szórd egy sütőedénybe.
Tedd az édesburgonyát egy sütőedénybe. A maradék fűszereket keverd össze egy kevés olajjal, majd öntsd rá az édesburgonyára, hogy mindenütt elfedje.
Süsd a csicseri borsót és az édesburgonyát 30 percig, vagy amíg a csicseriborsó megbarnul és az édesburgonya megpuhul. Néha óvatosan rázd meg az edényeket.
Reszeld le a lime héját és csavard ki a levét, zúzd össze a fokhagymát. Keverj össze 1 tk lime héjat, 1 ek lime lével, fokhagymával és sóval, add a lejfölhöz.
Ha megsült a csicseriborsó és az édesburgonya, szórd az édesburgonya tetejére a csicseriborsót és locsold az öntetet a tetejére. Szórd meg a vágott zöldhagymával.
Jó étvágyat!
——
A fenti javaslatok általánosak. Amennyiben szeretnéd megismerni a saját Dósádnak megfelelő egyéni étrendet, életmódot, jógagyakorlatokat és egyéb kiegészítő lehetőségeket, gyere el egy konzultációra, ha szeretnéd kipróbálni a masszázsokat, jelentkezz be!