Könnyű ebéd vagy vacsora a nagy melegben
4 főre Elkészítés: egyszerű Dósákra gyakorolt hatás: V P K nyugtató
2 csipet fekete bors
2 csipet cayenne -i bors
1 csésze (250ml) főtt csicseriborsó
¼ tk római kömény
2 gerezd fokhagyma
1 csésze vágott zöldhagyma
1 bio lime
¼ ek őrölt pirospaprika
¼ ek természetes só
¼ csésze növényi tejföl
4 db félbe vágott édesburgonya
Kevés olaj
200 fokra melegítsd fel a sütőt.
Keverd össze a csicseriborsót egy kevés olajjal, a köménnyel, sóval, borssal. Szórd egy sütőedénybe.
Tedd az édesburgonyát egy sütőedénybe. A maradék fűszereket keverd össze egy kevés olajjal, majd öntsd rá az édesburgonyára, hogy mindenütt elfedje.
Süsd a csicseri borsót és az édesburgonyát 30 percig, vagy amíg a csicseriborsó megbarnul és az édesburgonya megpuhul. Néha óvatosan rázd meg az edényeket.
Reszeld le a lime héját és csavard ki a levét, zúzd össze a fokhagymát. Keverj össze 1 tk lime héjat, 1 ek lime lével, fokhagymával és sóval, add a lejfölhöz.
Ha megsült a csicseriborsó és az édesburgonya, szórd az édesburgonya tetejére a csicseriborsót és locsold az öntetet a tetejére. Szórd meg a vágott zöldhagymával.