Skip to main content

Elnehezültnek, lomhának vagy túltelítettnek érzed magad? Ez a recept gyengéd tisztító hatással bír, amelytől frissnek, könnyűnek és ragyogónak fogod érezni magad. Vízhajtó hatásával segít eltávolítani a felesleges vizet. Javítja a zsíranyagcserét is. Az áfonya savanykás íze és a kelkáposzta keserűsége serkenti az epe kiürülését az epehólyagból, így segít a zsírok hatékony emésztésében és a vékonybélben történő felszívódásában.

Tökéletes választás, ha reggelire tartalmas ételre vágysz, hiszen elfogyasztása után energikusnak érzed majd magad.

A legtöbb gabona alapú reggeli édes, ezért ez az étel a sós íze miatt is különleges.

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

  • ¼ csésze     OLÍVIAOLAJ
  • 4 csésze       VÍZ
  • 1 evőkanál   MÉZ
  • 1 evőkanál   FRISS CITROM LEVE
  • ¼ csésze     ÁFONYA
  • ¾ csésze     ROZS
  • ¼  kg           KELKÁPOSZTA
  • 1 teáskanál  MANDULA
  • 1 csipet         FEKETE BORS

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Öblítsd le a rozst, öntsd fel vízzel, és hagyd ázni egy éjszakán át.
  2. Reggel forralj fel 4 csésze friss vizet, és főzd a rozst körülbelül 45 percig. Szűrd le, és tedd félre hűlni.
  3. Közben készítsd elő a kelkáposztát úgy, hogy a leveleket lefejtre a szárról, és felaprítod.
  4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Terítsd a mandulát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és pirítsd 5 percig. Rázd meg a tálcát, és süsd tovább további 5 percig. Tedd félre hűlni.
  5. Egy nagy tálban keverd össze a főtt rozst, az apróra vágott kelkáposztát, a pirított mandulát és az áfonyát.
  6. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, az citromlevet, a mézet és a fekete borsot, és közvetlenül tálalás előtt csepegtesd a keles keverék tetejére.

A fenti javaslatok általánosak. Amennyiben szeretnél harmóniában, testi, lelki, mentális jóllétben élni, és megismerni a saját Dósádnak megfelelő egyéni étrendet, életmódot, jógagyakorlatokat és egyéb kiegészítő lehetőségeket, gyere el egy konzultációra!   Bejelentkezem.